onsdag 16 december 2009

Fint väder med minusgrader =)

Härlig dag säger jag bara!


Jo idag seddu har det frusit på! nu är det minusgrader + en massa snö =) Jätte fint soligt väder dessutom... Det kan inte bli bättre vinterväder =D


Idag när jag kommit hem så gick jag och vovvarna ut i skogen en stund. Tyvärr går solen ner tidigt så här års, därför vart bilderna som jag tog idag lite suddiga... Men det var så skönt att gå ut och gå mitt i den tysta skogen med snö på träden. Bara att njuta av den fina naturen och se hur vovvarna studsar omkring och nosar i snön =) Nu när vi kom hem hjälpte Tindra och Smulan åt med att ta bort snöbollarna som fastnat i Smulans tåludd =)


För övrigt så har man enbart en lektion kvar i naturkunskapen =D yeeeeyyyy =) Skönt att det är klart snart!


Tindra

Smulan

Fint i skogen

Vovvarna busar

Tindra

Tindra

Söta =)

Haha Tindra trodde hon jagade något men det var bara Smulan som stod på toppen av berget och välte ner snö som Tindra trodde var något djur...

Tokig blev hon XD

Min fiiina

Tja Tindra kunde inte vara still ;)

Bus bus

Smulan

Tindra

Smulan

Smulan "the wolf" ;)

=)

Smulan

TITTA vilken fin Julgran =)

Nu börjar det bli kallt om fötter och tassar

Dags att ta på sig täckena och gå hem =)

Tänk om det ser ut såhär om en vecka ! Då blir det den finaste julaftonen på flera år =)

Ha de bra allihop och glöm inte att njuta av dagen!

tisdag 15 december 2009

SNÖ =)

IDAG HAR DET SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖAT HELA DAGEN =D!!!!!!!!!

Så idag har jag varit med Sara en stund innan vi skulle till skolan (naturkunskapen). Vi gick en promenad i snön med vovvarna och bara pratade =) efter naturkunskapen drack vi glögg, åt pepparkakor och kollade på "baksmällan" Mysigt mysigt!

Det snöar fortfarande och nu ligger det väl ett två dm tjockt lager på marken =D SÅÅ FINT! ska försöka ta lite kort i morgon på vovvarna =) Hoppas att det snöar om en vecka i Göteborg med, då vi kommer befinna oss där under jul och nyår =)




Här är lite bilder från idag =)
Sara=glad "det är ju snö ute idag"





Skinnet vart trött efter promenaden =)

Smulan lika så

=)


lördag 12 december 2009

=)

vovvarna har haft en riktig promenad vecka, så dem är nöjda. Nästa vecka ska ja träna lite agility och har hittat en del kombinationer som vi ska köra =). Vi kommer förmodligen inte tävla på ett tag men som sagt träningen fortsätter som vanligt =)


Idag ska ja ta det lugnt då ja var ute igårkväll =) det var jätte kul men som sagt det är en dag efter också =P vovvarna får ta det lugnt idag med och bara vara hemma och mysa.






onsdag 9 december 2009

Promenad!



IDAAAAAG =)

ja idag har ja gått en två timmar lång promenad me hundarna som var hur skön som helst. Jag hade ingen aning om vart jag skulle gå...
vi började att gå genom skogen och sedan kom ja ut på ett ställe där jag varit någon enstaka gång. Då gick jag åt ett håll som jag inte varit innan och hamnade vid ett köpcentrum som vi brukar storhandla vid =) efter det var det bara till att följa motorvägen hem ;) hundarna tyckte att det va hur skönt som helst att få springa lösa i skogen =)

nu tuggar busungarna på ben och bara njuter av att vara hemma =)...



här i Västerås har det varit mulet väder hela dagen, ingen snö i sikte alls =(... Det är inte ens kallt ute... hoppas på att det fryser på till den 24 bara =)
Smulan i höstas, soligt och fint väder =)

Tindra på samma ställe och dag

måndag 7 december 2009

dessa helgdagar som gått

helgen som varit:


i fredas var det som sag matte nationella. Efter en lång dag var det mys hemma me glögg och pepparkakor =)
I lördas var jag på adventure dog conference, MYCKET spännande =) det var mååånga duktiga föreläsare. Med hunden som huvudämne var det dem som hade forskat på olika saker som kom och visade sitt arbete. Jätte intressant har aldrig hört något liknande.. Där fick man sig en tankeställare! ja ska dit nästa år med, det är något som är säkert i alla fall =)!
I går (söndas) var ja ute med vovvarna på promenad, till och med två långa promenader. En ute i skogen och en vanlig koppel promenad.... vovvarna hade en skön dag med andra ord =)...
Idag (måndag) har vi varit och tränat agility på morgonen... Jätte kul! och dem var så duktiga =D Nu sover dem vid mina fötter i sina hundsängar ZZZzzzz... Tja vi får se vad om händer senare men nu ska ja PLUGGAAAAAAAA =P...



ha en bra dag på er därute i vintermörkret =)

Smulan är trött efter agilityn =)

Det var blött, lerigt och haaaalt på agility planen idag men inte stoppade det Tindra från att ge allt ;)

Nu är vovvarna trötta

fredag 4 december 2009

=)

tja idag var det nationella matte prov och jag gjorde ett försök... men de kanska man inte skulle gjort, alla runt om kring en satt och hostade, snorade osv. usch usch... undra om man klarar sig från att bli sjuk ;)

ne, nu till något roligare =) ja slapp att skrapa bilen idag =D ;) vovvarna har jag tränat på lite balans övningar hemma =) det var riktigt kul tyckte dem. uppe på deras matförvarings burk skulle dem hålla balansen, smulan hade lite svårt att förstå vad de gick ut på, hon såg ut som en duktig dressyr häst istället XD... hon lyfter höger bak och vänster fram samtidigt =) å så hoppade hon hit och dit... Tindra var mer inställd på att hoppa upp, men inte va de lätt att stå kvar. Med lite träning ska de allt gå =)...

torsdag 26 november 2009

plugg

ja idag likt alla andra dagar är det plugg som gäller... natuuuuuuuurkunskap är det som ska göras! CNS och PNS, inte lätt med hjärnan och nervsystemet.

jag har varit ute me dem svarta pällsbollarna =) mina söta var så lyckliga när dem sprang i skogen =) vi var ute i över en timma mitt i skogen, som tur va så träffade vi inga älgar ;)

Tindra löper så vi har en paus från agilityn ett tag nu, men snart är vi tillbaka igen.

här kommer några bilder som jag tog på voffarna igår....

lördag 21 november 2009

plugget har kanske ett slut någon gång?

jo idag har varit en riktig plugg dag, men nu är matten klaaaaar (sen i fredas)!!!

nu på kvällen har vi ätit god mat och självklart efterrätt så det har varit en riktig myskväll med polisskolan på tv ;) :P
vovvarna är trötta efter att ha sprungit agility i fredas och spårat idag. Tindrabusi väckte mig idag genom att göra en kullebytta och mangla mitt ansikte med hennes bog. Inte så kul att vakna av syrebrist ;) ne min gosunge är vad hon är!
oj vad klockan är mycket nu får man ta och gå å lägga sig i några timmar =)

här kommer några bilder ialla fall =)

torsdag 19 november 2009

Första inlägget

Så nu har ja äntligen fått tid att skriva i min blogg =) Det är tänkt att ja ska lägga in lite text så ofta ja hinner och självklart lite bilder till =) kan börja med att berätt vad vi gjort i veckan som varti...

Ihelgen som varit har jag varit på UR möte =) kul och träffa alla igen! Vi var iväg och spelade lite Curling =) roligt roligt!
Lag: Göteborg (mötte lag: Övriga Sverige)
I förrgår (måndas) var ja ute och spårade me vovvarna. Det hade dem inte gjort på ett tag så när jag hade lagt spåren och skulle ta en promenad, så vart dem tokiga och började nosa och vara helt hysteriska. När dem lugnat sig efter promenaden var Tindra först ut att spåra, det gick fint men när vi skulle tillbaka så var det inte lika lätt att hitta. Men till slut hittade jag tillbaka till Smulan där hon lungt och tyst satt och väntade på sin tur. Så fick även hon spåra. Det var ju mycket lättare att hitta tillbaka till Tindra som satt å gapa, eller a hon ropade mer på oss då hon skällde så här: voff voff voff ...(tyst).. voff voff voff...(tyst)... voff voff voff ... (tyst).....

Tindra var jätte duktig på att spåra hon hittade alla sakerna och hon var hela tiden på spåret utan att gå en mm från det. Smulan hade en annan taktik som gick mer ut på att kolla vart jag inte hade gått =/... Efter en stund kom även hon in i det och blev mer säker på vad det var hon letade efter.

I morse var ja och tränade agility. Något som var mycket uppskattat av de två pälsbollarna. Båda var helt tokiga vilket gjorde att dem hade bra fart och skarpa svängar, dem gjorde allt för den lilla godbiten (och lite till ;) ). Nu ligger dem under mitt skrivbord i deras hundsängar och drömmer.